Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Αν τα βάλουμε κάτω όσoν αφορά στη σημασία του πρόσφατου 0-0 στην Κρήτη με την ΑΕ Νεαπόλεως καταλήγουμε μάλλον εύκολα σε κάποια συμπεράσματα (μέσα στη γενικότερη δυσκολία που υπάρχει φέτος για τον Ιωνικό). Το αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης δεν έκανε κανένα φίλο της ομάδας της Νίκαιας να «πετάει από τη χαρά του». Όμως, με το μικρό «μπόνους» του ενός βαθμού που προστέθηκε στη βαθμολογική συγκομιδή μπορεί να διεξαχθεί η όποια κουβέντα κάπως πιο άνετα. Καμία καταστροφολογία δεν βρήκε μεγαλύτερο έδαφος και μπορεί (με αρκετή δόση καλοπροαίρεσης) το ποτήρι να γίνει αντιληπτό και ως μισογεμάτο. Όμως, επουδενί δεν υποχώρησε και ο προβληματισμός για το μεγάλο «βραχνά» της φετινής version των κυανόλευκων: το (μη) εύκολο γκολ. Παράμετρος που κάνει αντιληπτό το ποτήρι και ως μισοάδειο...

Δεν χρειάζεται να ειπωθούν εδώ περισσότερα για κάτι που όλοι βλέπουν, όλοι καταλαβαίνουν, και όλοι θέλουν να πάψει να υφίσταται ως πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται... Σίγουρα, παρατηρώντας κάποιος τη βαθμολογική θέση της κυριακάτικης αντιπάλου του Ιωνικού, θα αισθάνεται πως αυτή η «λευκή» ισοπαλία ήταν μία χαμένη ευκαιρία για μία νίκη που θα έκανε -σε συνδυασμό και με τη νίκη επί της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ- τα πράγματα ακόμα καλύτερα για τον Ιωνικό. Όμως, αυτή δεν ήρθε και η συνέχεια εξακολουθεί να έχει ως μεγάλο ζητούμενο-γρίφο το σκοράρισμα.

Ταυτόχρονα, έχουμε πλέον και ένα πρώτο δείγμα για το «πού το πάνε» οι υπόλοιπες ομάδες του 5ου ομίλου. Ή, τέλος πάντων, έχουν ήδη διαμορφωθεί κάποια πρώτα «γκρουπ ενδείξεων» (και όχι επαρκών αποδείξεων...), που διαφοροποιούνται με γνώμονα τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις (κάποιες, δε, από αυτές έχουν δώσει τρεις αγώνες). Με μία πρόχειρη ματιά διακρίνουμε φερ΄ειπείν ομάδες όπως οι έξι πρώτοι της βαθμολογίας (Κερατσίνι, Γιούχτας, Εθνικός, ΟΦΙ, Ατσαλένιος και Επισκοπή) που έχουν περισσότερα πράγματα για να τις διακατέχει θετική διάθεση παρά αρνητική. Μετά ακολουθεί το γκρουπ στο οποίο θα κατατάξω και τον Ιωνικό. Σε αυτό ανήκουν ομάδες που έχουν κάτι για να πιαστούν, αλλά ταυτόχρονα θέλουν δίχως καμία αμφιβολία κάτι παραπάνω για να «ξεκολλήσουν». Ενώ, τέλος, ένα τρίτο γκρουπ είναι αυτό που απαρτίζουν η ΑΕ Νεαπόλεως και ο ΑΟ Παλαιόχωρας του ενός βαθμού (σε τέσσερις αγώνες), μαζί με την Προοδευτική των τεσσάρων ηττών σε ισάριθμους αγώνες που -προς το παρόν- φαίνεται πως έχει μεγάλα και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Φυσικά εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως ο Ιωνικός. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν κοιτάμε τι κάνουν και «πού το πάνε» οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Το πρωτάθλημα είναι υπόθεση «αλληλεξαρτημένων». Ένας όμιλος στον οποίον γενικώς μπαίνουν γκολ με μεγάλη δυσκολία στην πλειοψηφία των αναμετρήσεων. Για παράδειγμα, σε ολόκληρη τη δεύτερη αγωνιστική σημειώθηκαν μόλις εφτά τέρματα (στους έξι αγώνες του προγράμματος), ενώ στην επόμενη αγωνιστική μόλις ένα παραπάνω...

Επομένως, σε θεωρητικό επίπεδο, αν ο Ιωνικός καταφέρει να σταθεροποιήσει μία αξιόλογη επιθετική παραγωγικότητα στο προσεχές μέλλον, ενδεχομένως θα μπορέσει να σκαρφαλώσει σχετικά άνετα σε υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αν όχι, θα «παίζει» πολλά στην τύχη για πολύ καιρό και θα βολοδέρνει χαμηλά δίχως να απογοητεύει οικτρά, αλλά και δίχως να πάψει να προβληματίζει. Το άγχος δεν θα διαλύεται σαν καπνός που παρασύρεται από ένα «ευεργετικό αεράκι», αλλά θα μετατρέπεται σε θηλιά που άλλοτε θα σφίγγει περισσότερο και άλλοτε λιγότερο. Νομίζω πως αξίζει κάτι καλύτερο η ομάδα και (πρέπει να) θα το παλέψει με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της!
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: