Γράφει ο Δημήτρης Θεοδώρου

Κατά κανόνα ο μήνας που διανύουμε είναι, για τη Γ' Εθνική Κατηγορία, εκείνος της υποβολής δηλώσεων συμμετοχής από τα σωματεία που φέρουν το σχετικό δικαίωμα. Είναι ο μήνας, στον οποίο η διοργανώτρια Αρχή αποκτά ξεκάθαρη εικόνα για τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα πρέπει να κατανεμηθούν στους οκτώ ομίλους, όπως προβλέπει η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος από πέρσι το καλοκαίρι. Η καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί -για τους τριταθλητές των Ενώσεων- ως προθεσμία από τους αρμοδίους για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η 23η Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει πως την τελική τους μορφή οι όμιλοι δεν πρόκειται να την έχουν πάρει πριν τα τέλη του μήνα.

 Ωστόσο, ήδη η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ φέρεται να επεξεργάζεται κάποια σχέδια, ένα εκ των οποίων προορίζει «ανταλλαγή αντιπάλων» ανάμεσα στις δύο βασικές Ενώσεις της Αττικής, σε σχέση με τη δομή της περσινής χρονιάς. Συγκεκριμένα, πηγές από τα γραφεία του Πάρκου Γουδή αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανόν να προκριθεί πλάνο, βάσει του οποίου οι ομάδες της Ένωσης Πειραιά, μεταξύ των οποίων και ο Ιωνικός, θα βρεθούν αντιμέτωπες με εκείνες των Ενώσεων της Κρήτης. Σε αυτή την περίπτωση, θα προκύψει όμιλος με -τουλάχιστον- 13 ομάδες, που θα είναι οι παρακάτω: Ιωνικός, Εθνικός, Προοδευτική, Κερατσίνι, Αμπελακιακός, Ατρόμητος Πειραιά (ΕΠΣ Πειραιά), ΟΦ Ιεράπετρας, ΑΕ Νεάπολης (ΕΠΣ Λασιθίου), ΠΟ Ατσαλένιου, Γιούχτας (ΕΠΣ Ηρακλείου), ΑΟ Παλαιόχωρας, ΑΕ ΣΥΝΚΑ (ΕΠΣ Χανίων), Επισκοπή (ΕΠΣ Ρεθύμνου). Ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνεπάγεται και πολλά -ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά- ταξίδια στην Κρήτη, επομένως και περισσότερα έξοδα για τις ομάδες του Πειραιά, συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Από τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα συγκροτήσουν τους όμορους ομίλους, θα εξαρτηθεί αν θα «περάσει» το προαναφερθέν πλάνο. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί, βέβαια, πως η Επιτροπή διατηρεί, βάσει ΚΑΠ, το δικαίωμα να χωρίσει ομάδες πολυπληθών Ενώσεων σε διαφορετικούς ομίλους. Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται να δούμε τις έξι ομάδες της Ένωσης Πειραιά να χωρίζονται σε δύο γκρουπ, εκ των οποίων το ένα ίσως ταξιδέψει και... Πελοπόννησο!

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων συμμετοχής, θα φανεί αν -και πως- θα γίνει η «ανταλλαγή», την οποία, πάντως, στελέχη της Ομοσπονδίας και μέλη της αρμόδιας Επιτροπής χαρακτηρίζουν «δίκαιη».
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: